LG predstavio pametnu sijalicu koja se kontroliše pomoću pametnih telefona


 

Sijalice je moguće kontrolisati pomocu Android uredjaja sa verzijama 4.3 i novijim,kao i sa iOS uredjajima sa softverom iOS 6.0 i novijim.

 

Čini se da je Južno Korejski elektronički gigant LG ušao u igru nazvanu pametna sijalica,najavljujući na svome korejskom sajtu kako kažu: “LG smart sijalicu” sijalicu ,koja ima ugradjenu i Wi-Fi i Bluetooth tehnologiju,a možete je kontrolisati i iPhone i Android uredjajima.

 

LG_Smart_Bulb_wkz8ol

LG navodi da će cena ove sijalice biti oko 25e sa rokom trajanja od 10,000 sati uz dnevnu upotrebu od 5 sati. Kao njene karakteristike navodi veliki broj opcija rada koje će biti podržane LG aplikacijom na app marketima.Izmedju ostalog navodi se da će osim mogućnosti paljenja i gašenja sijalice putem telefona,podešavanja inteziteta osvetljenja,podešavanja tačne snage (w) koju želite da koristite,biti moguće podesiti sijalicu da se pali i gasi u ritmu odredjene melodije.

 

LG_Bulbs

Takodje će biti moguće programirati sijalicu da se u zavisnosti od doba dana ,a pomoću senzora osvetljenja vašeg telefona,sama pali i gasi.Jedna od opcija biće i mogućnost nasumičnog paljenja i gašenja te menjanja inteziteta svetlosti,kako bi u momentima kada ste odsutni od kuće ,nepozvane goste držali podalje od vašeg doma kao pomoć alarmnom sistemu,ako ga posedujete.

Veliki broj ovih mogućnosti mogao se u prethodnom vremenu postići upotrebom opreme zasnovane na hardveru,uz manuelno podesavanje putem dugmića i prekidača ,ali za time više ne postoji potreba.

 

LG smart bulb

Treba naglasiti da na tržištu postoji nekoliko sijalica sličnih karakteristika koje pružaju mogućnost kontrole pomoću Wi-Fi-ja poput Philips HUE koja za razliku od LG smart sijalice ima  mogućnost promene boja,tako da ovo i nije neka novina ,već pokušaj LG ja da svoju ponudu proširi i poveća svoje prisustvo na globalnom svetskom tržištu ulaskom u novi segment proizvoda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.