Nekoliko najboljih smart svetiljki prema tržištu Velike britanije


Instalacija smart osvetljenja najjednostavniji i prvi korak na putu do pametne kuće. Ovde smo otkrili najbolje Smart LED sijalice i najbolje smart osvetljenje za vaše pametne domove u 2016. i objasnili prednosti u odnosu na tradicionalne sijalice sa užarenim vlaknom.

 

Neke od ključnih prednosti korišćenja LED umesto klasičnih sijalica su da troše manje energije, proizvode manje toplote i traju mnogo duže. Pametno osvetljenje je extra stvar,  a sa nekom od dole pokazanih sijalica imate  mogućnost da podesite osvetljenje u zavisnosti od raspoloženja, za različite prostorije u vašoj kući, može da  se uključuje i isključuje trenutno, sa vašeg telefona ili tableta, pa čak i da funkcioniše kao alarm i nežno te probudi ujutro. Neke od pametnih sijalica mogu puštati omiljene melodije sa vaših telefona iz vašeg plafona.

 

Ali postoje i neke loše strane. Problem sa LED osvetljenjem je da je još uvek mnogo skuplje nego tehnologija koju zamenjuje. Da,napravićete uštedu na vašem računu za struju,ali koliko će vremena biti potrebno da otplatite investiciju zavisi od toga koliko koristite osvetljenje i koliko muzike slušate.To  nije nešto na čega se lako može odgovoriti …

 

Možete kupiti jeftine  LED sijalice , ali kao i kod svakog tech proizvoda ,dobijete onaj kvalitet koji platite. Mi preporučujemo da se držite poznatih brendova  i onih koje se prodaju sa pristojnom garancijom.

 

Temperatura i boja svetlosti su važni za kućnu upotrebu. Meri se u Kelvinima, gde je 2700-3000K toplo bela. Veće vrednosti izgledaju hladnije ,a niže vrednosti toplije. Osvetljenje se meri u lumenima i treba ga izabrati prema vrednosti vaše trenutne  sijalice.

 

 

PHILIPS HUE

Philips_Hue_2

 

Starter kit košta £ 176 na  Amazon UK.

 

Philips Hue je daljinski kontrolisan sistem osvetljenja za kuću koji koristi standardna sijalična grla,a koji može biti prilagođeni pomoću smart telefona , aputem aplikacije. Može se kontrolisati jačina osvetljenja, boje i tajming ,kako bi se svetla palila u određenim trenutcima, i kada se približite ili napustiti dom.Sve ovo možete raditi i putem interneta ,hiljadama kilometara daleko od kuće.

 

 

 

ELGATO AVEA

Elgato_Avea

Elgato Avea košta 35 £ po sijalici na Amazon UK.

 

Može da izgleda prilično obično, ali Avea je pametna LED sijalica i možete kontrolisati sa iPad ili iPhone (Android trenutno nije podržan). U stvari, možete da kontrolišete do 10 njih iz jednog iDevic-a, stvarajući drugačije osvetljenje i raspoloženje za svaku prostoriju u kući. Ova 7W LED  sijalica ima klasa A energetski rejting. Možete podesiti statičnu boju ili da odaberete jednu od sedam tema, koje polako protiču kroz ponuđene boje. Avea takođe funkcioniše kao alarm,i uključuje se u zadato vreme.

 

 

INSTEON LED

Insteon-led-bulb

 

INSTEON pravi LED sijalice  koje možete kupiti u Velikoj Britaniji preko Amazona za oko £ 30 po komadu. Ove sijalice sijaju samo u beloj boji, kontroliše je vaš telefon i dimabilna je. Osim toga, INSTEON prodaje veće sijalicu za različite tipove svetljki.

 

 

SENGELD PULSE

Sengled_Pulse

 

Pulse iz Sengled-a je još jedan Bluetooth zvučnik i sijalica, ali sa JBL multi-channel zvučnikom u njoj ,i zbog toga je dosta skuplji – 179.99 eura iz Sengled-a, ili £ 149.99 sa Amazon UK. Dobijate par sijalica za tu cenu, međutim,a i ove JBL sijalice su dimabilne.

 

 

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.