LED osvetljenje stepeništa, koje prati vaše korake


Led rasveta se vremenom odomaćila u našim domovima.Imamo je svim mogućim varijantama i kako su cene padale,tako je rasla ponuda.Lusteri,stone lampe,nadgradne i kupatilske svetiljke,dekorativna rasveta,sve se danas zasniva na LED rasveti.Da li radi uštede ili statusnog simbola,nećemo suditi,ali pojavila se još jedna,možda i najinteresantnija,inovacija sa ovom vrstom rasvete.

Beispiel 4a

 

 

Ova inovacija je implementirana u ono što krasi mnoge kuće sa spratnom orijentacijom ili prelepim galerijama,a to je stepenište.Stepeništa u raznim varijantama predstavljaju veoma bitan deo enterijera,a sada ukrašene LED rasvetom montiranom u gazišta stepenica ili u zid pored istih postaju nešto više i savremenije,tehnološki gledano.Sa ovom inovacijom,prilikom penjanja ili silaska niz stepenište,svetlost prati svaki vaš korak, što deluje impozantno.

Beispiel-1b

Nemačka firma „ interactive furniture“ napravila je elektronski kontroler HOME, za stepeništa koja imaju do 16 gazišta.LED rasveta se kontroliše pomoću dva senzora, koja sekvencijalno aktiviraju svetiljke u gazištima,a u zavisnosti od toga da li se penjete ili silazite.

LED kontroler HOME

Svaka svetiljka se polagano gasi kako je prođete,kreirajući poseban doživljaj.Uređaj je moguće podesiti da svetlost tačno prati brzinu vašeg kretanja.Rad uređaja kontroliše senzor pokreta koji se montira na početku i kraju stepeništa.Takođe je moguće montirati senzor dnevne svetlosti,koji deaktivira sistem preko dana.

 

 

 

LED osvetljenje stepeništa 1

 

LED osvetljenje stepeništa 2

 

 

 

LED osvetljenje stepeništa 3

LED osvetljenje stepeništa 4

 

Ukoliko vaše stepenište ima manje od 16 gazišta,neiskorišćene izlaze možete iskoristiti za dodatnu rasvetu ,na primer,LED traku u rukohvatu stepeništa,koja će se paliti čim započnete penjanje i gasiti po završetku istog.

 

LED profil ya osvetljenje stepeništa

 

 

Uređaj je kompatibilan sa napajanjima 12-24v,a max opterećenje po kanalu iznosi 350mA ili 4,2w LED trake po gazištu.

 

LED napajane

Naravno,ovo je uređaj predviđen za kućnu upotrebu,a postoji uređaj za profesionalnu upotrebu,odnosno ugradnju u poslovne objekte gde je moguće postaviti svetiljke i LED trake veće snage,a moguće je ugraditi dodatne module koji povećavaju broj gazišta koja se osvetljuju.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.